Muziek

MuziekLinks naar diverse Muziek gerelateerde sites

Klik op de afbeelding of de naam om door te gaan naar de website.

 chantal Belgische 78 toeren informatie Reconstructie van de verloren gegane catalogi van de labels Chantal, Reneyphone, Sobedi en Fonior
CHARM  CHARM 

Discografisch research project van King's College in London naar de output van Gramophone en haar labels alsmede Decca en Columbia. Bevat ook gegevens over HMV in Nederland.

DAHR  DAHR

Discography of American Historical Recordings (University of California e.a.). Researchproject voor Victor (HMV Victor etc). Zeer veel gedetailleerde info over datum, plaats.

 librarycongress Library of Congress Amerikaans archief, waarvoor hier een link wordt aangeboden, direct naat het Autio archief
020401  Lotz Verlag

Lotz Verlag. Catalogus- en matrixnummering (en datering) van Duitse labels, inclusief Lindström-labels.

Muziekschatten  Muziekschatten

Muziekschatten bevat de catalogus van de bladmuziekcollectie van Stichting Omroep Muziek en een unieke collectie gedigitaliseerde bladmuziek.

  • Denk hierbij onder meer aan:Gedigitaliseerde werken uit de omroepcatalogus
  • Achtergrondinformatie uit de OmroepmuziekWiki
  • Koppeling met het archief van Beeld en Geluid
 wasrol  Muziekweb

Vind je favoriete liedjes en ontdek nieuwe muziek op Muziekweb. De gids biedt alles om je smaak te ontwikkelen op het gebied van klassiek, jazz, wereldmuziek en pop. Hier een link naar een populaire wasrollen play-list.

 Originals The Originals

Altijd al eens willen weten wat de eerste uitvoering van dat ene, speciale nummer was?

Grote kans dat u op deze website van Arnold Rypens alle benodigde informatie vindt.....naast nog een hele berg andere meer en minder bekende uitvoeringen.

 phonotone Phonotone classic  Jazz en gesyncopeerde dance music uit de jaren '20, '30 en 40 op dit online radiostation
 radio 5  Radio 5 NPO Radio 5 brengt classics en evergreens in combinatie met nieuws, informatie en service. De publieke zender is voor alle luisteraars die de goede muziek van de afgelopen decennia én een prettige sfeer waarderen. 
 Radio30er Radio in de 30's, 40's en 50's Op deze site kunnen fragmenten worden beluisterd van radioprogramma's uit de jaren dertig, veertig en vijftig van de vorige eeuw.
 nostalgia  Radio Nostalgia Een muzikale reis door het 78-toerenplaten tijdperk Jazz, Amerikaanse en Nederlandse hits, Franse chansons, Duitse schlagers & Britse Dance Bands.
RadioTwenteGold1 Radio Twente Gold Radio Twente Gold zendt op werkdagen, non-stop, muziek uit de jaren 50 en 60uit. Op zaterdag en zondag wordt muziek uit de jaren 20 en 30 gedraaid. Tevens worden de "Vergeten Artiesten" van Mike Winkelman hier aangeboden. Voor meer infromatie klik hier.
UCSB UCSB Library WWebsite van de UC Santa Barbara bibliotheek, waar meer dan 15000 cylinders vanaf grofweg 1891 zijn terug te vinden. De link brengt u direct naar de muziek, maar blader gerust eens verder want er staat een schat aan informatie.
SEM PRINSEN Semmy Prinsen's Vintage Muziek
Welkom in de muzikale wereld van Sem Prinsen. Op deze website treft u een inkijkje in de activiteiten en interesses van dit veelzijdige Weergver lid. Of het nu gaat om Draaien van muziek of het maken er van, Sem draait zijn hand er niet voor om.
Vergetenartiesten Vergeten Artiesten

Bijzondere Website van Mike Winkelman, met links naar zijn programma's en een archief met, uiteraard, vergeten artiesten.

Heeft u facebook, dan kunt u zich ook abboneren op de uitzendingen. 

Op 

 

 

 

Klik hier om terug te keren naar de index

Back to Top