Musea en tentoonstellingen

museumLinks naar Musea en tentoonstellingen

Klik op de afbeelding of de naam om door te gaan naar de website.

 

BeeldenGeluidGroot Beeld en Geluid Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor iedereen. Zij duiden actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief.
museum Boston Public Library Online bibliotheek met honderdduizende historische opnames van divers geluisdragers. Onderdeel van het internet archief.
 bvaadewolf

Bureau voor Audio Archeologie

Bureau voor Audio archeologie De Wolf

Op deze website is informatie te vinden over grammofoonplaten uit onze voormalige koloniën, informatie over het opnemen van grammofoonplaten en  achtergrondinformatie over werkzaamheden en projecten uitgevoerd door het Bureau voor Audio Archeologie.

 

edison Edisonkanaal Voor De Weergever heeft medewerker van Instituut Beeld en Geluid Harry van Biessum dit Edison kanaal online gezet. Veel Edison fonografen uit het depot zijn voorzien van teksten uit het boek Spreekmachines van Harry Belle, daarnaast zijn er nog een stuk of vijf filmpjes over (en soms met) Edison te zien.
museum Internet archive Het internet archief, schatkamer voor rechtenvrije muziek, publicaties, films foto's em software.
jordaanmuseum Jordaanmuseum Stichting Jordaanmuseum is opgericht in 2007 en is een het enige instituut in de Jordaan dat zich ontfermt over het materiële en immateriële erfgoed van de wijk om dat toegankelijk te maken.
museum 20e eeuw

Museum van de 20e eeuw

Nostalgisch museum "Het Museum van de 20e Eeuw" in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw.
philips historische producten Philips Historische producten

De ontwikkeling van wetenschap en technologie heeft vele duizenden Philips producten voortgebracht. In de tentoonstelling Philips Historische Producten wordt de ontwikkeling van de productgroepen weergegeven met soms unieke, veelal werkende apparaten.

Als bezoeker krijgt u een goed beeld van het historisch erfgoed van Philips vanaf haar ontstaan in 1891.

PIANOLA museum Pianola Museum Meer dan honderd jaar oud is de pianola, maar de muziek ervan klinkt nog steeds in het Pianola Museum.
roterdams radio museum Radio Museum Rotterdam In het Radio- en Televisie/Media museum vindt u de collectie van de oprichter, de heer H. de Jong,  en giften van verzamelaars.
Maar ook van particulieren die op de zolder of ergens in de schuur nog een oud exemplaar hebben gevonden wat nog ontbrak aan onze verzameling.
DVD Museum van Wasrol tot DVD Beeld en Geluid, iedereen heeft ermee te maken. Toch is er bijzonder weinig aandacht voor de geschiedenis, voor het behoud van apparatuur.

Te weinig wordt beseft dat we het over belangrijk cultuurhistorisch erfgoed hebben, dat een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van onze huidige samenleving.
Op deze website en in het museum maakt u (opnieuw) kennis met dit stukje technisch verleden.

 

Klik hier om terug te keren naar de index

Back to Top