Kaufman Brothers, the

Broers teams uit de beginjaren (2)

Kaufman Brothers

Dan waren er de Kaufman Brothers, Jack & Phillip Kaufman die in 1915 als The Kaufman Brothers een opname voor Edison maakten.

Spoedig nadat Phillip was gestorven, maakte Jack opnamen met een andere broer, Irving: in 1919 maakten zij een Diamond Disc voor Edison en in het begin van de jaren ‘20 opnamen voor Columbia en Emerson. Eind 1923 kregen zij echter onenigheid en maakten geen opnamen meer samen.In 1927 probeerden zij het nog een keer samen in vaudeville, maar dat liep ook weer mis en de rest van hun leven bleven zij gebrouilleerd en hadden geen contact meer. Irving had veel succes als solozanger. Tevens maakte hij enorm veel opnamen als zanger bij bands en orkesten.

Volgens een verslag maakte hij in de periode 1923-1933 opnamen met zo’n 62 verschillende orkesten.

Op AllMusic wordt gesteld dat de indruk ddie Iriving Kaufman vooral weet achter te laten is dat hij, zélfs wanneer je zijn opnamen tussen die van tijdgenoten plaatst, nog gedateerd klinkt. Mede daardoor worden de muzikale prestaties van zijn medemuzikanten (waaronder Bix Beiderbecke) van een minder groot belang.

De CD Athology (Zie kader onder) bevat opnamen die wel degelijk aantonen dat Irving Kaufman een periode heeft gekend waarin zijn werk van waarde en relevantie was.

 

CD-releases met opnamen van Jack & Irving Kaufman
Popular Songs 1913-19 # 2 van Old Time Victrola Music (1opname)
Early 1900’s Humor # 2 van Old Time Victrola Music (1 opname)
Irving Kaufman: ‘Kosher Krooner’ New York Studios 1926-1930 (Lyric CD41 met 1 opname)
Anthology; the last recording Pioneer: Archeophone (uitg. 2010)

 

Muziek (Log-in benodigd)

Luister naar het mooie interview van Rinus Blijleven dat hij gehad heeft in het radioprogramma Onvoltooid Verleden Tijd.

 

Interview Rinus Blijleven

 

Het komende nummer zal de genoemde CD bevatten die in het interview wordt genoemd.
Dit zal het jubileum nummer worden van ons 45 jarig bestaan.

 

Back to Top