Verenigingen

verenigingenLinks naar verenigingen

Klik op de afbeelding of de naam om door te gaan naar de website.

 

CLPGS logo City of London Phonograph & Gramophone Society Volgens eigen zeggen de oudste vereniging in de wereld voor liefhebbers van fonografen en vintage grammofoonspelers
gesellschaft Gesellschaft für Historische Tonträger Oostenrijks forum met aandacht voor historische geluidsdragers. Gelieerd aan het Oostenrijks Phonomuseum. (Website is in het Duits/Engels)
Grammophon Grammophon-platten.de Duitse website van schellakplaten verzamelaars. Bevat discografieën en biografieën.
 NGG NGG

Zeer interessante site van het NederlandsGrammofoon Genootschap.

Het Genootschap heeft als doelstelling "het bevorderen van de kennis over grammofoons van Europese makelij uit de periode 1950 tot 1975".

nvhr NVHR Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio. Dit is dé vereniging voor geïnteresseerden in de geschiedenis van de radio en draadloze telegrafie en voor verzamelaars van historische objecten op dit gebied.

 

Klik hier om terug te keren naar de index

Muziek

MuziekLinks naar diverse Muziek gerelateerde sites

Klik op de afbeelding of de naam om door te gaan naar de website.

 chantal Belgische 78 toeren informatie Reconstructie van de verloren gegane catalogi van de labels Chantal, Reneyphone, Sobedi en Fonior
CHARM  CHARM 

Discografisch research project van King's College in London naar de output van Gramophone en haar labels alsmede Decca en Columbia. Bevat ook gegevens over HMV in Nederland.

DAHR  DAHR

Discography of American Historical Recordings (University of California e.a.). Researchproject voor Victor (HMV Victor etc). Zeer veel gedetailleerde info over datum, plaats.

 librarycongress Library of Congress Amerikaans archief, waarvoor hier een link wordt aangeboden, direct naat het Autio archief
020401  Lotz Verlag

Lotz Verlag. Catalogus- en matrixnummering (en datering) van Duitse labels, inclusief Lindström-labels.

Muziekschatten  Muziekschatten

Muziekschatten bevat de catalogus van de bladmuziekcollectie van Stichting Omroep Muziek en een unieke collectie gedigitaliseerde bladmuziek.

  • Denk hierbij onder meer aan:Gedigitaliseerde werken uit de omroepcatalogus
  • Achtergrondinformatie uit de OmroepmuziekWiki
  • Koppeling met het archief van Beeld en Geluid
 wasrol  Muziekweb

Vind je favoriete liedjes en ontdek nieuwe muziek op Muziekweb. De gids biedt alles om je smaak te ontwikkelen op het gebied van klassiek, jazz, wereldmuziek en pop. Hier een link naar een populaire wasrollen play-list.

 Originals The Originals

Altijd al eens willen weten wat de eerste uitvoering van dat ene, speciale nummer was?

Grote kans dat u op deze website van Arnold Rypens alle benodigde informatie vindt.....naast nog een hele berg andere meer en minder bekende uitvoeringen.

 phonotone Phonotone classic  Jazz en gesyncopeerde dance music uit de jaren '20, '30 en 40 op dit online radiostation
 radio 5  Radio 5 NPO Radio 5 brengt classics en evergreens in combinatie met nieuws, informatie en service. De publieke zender is voor alle luisteraars die de goede muziek van de afgelopen decennia én een prettige sfeer waarderen. 
 Radio30er Radio in de 30's, 40's en 50's Op deze site kunnen fragmenten worden beluisterd van radioprogramma's uit de jaren dertig, veertig en vijftig van de vorige eeuw.
 nostalgia  Radio Nostalgia Een muzikale reis door het 78-toerenplaten tijdperk Jazz, Amerikaanse en Nederlandse hits, Franse chansons, Duitse schlagers & Britse Dance Bands.
RadioTwenteGold1 Radio Twente Gold Radio Twente Gold zendt op werkdagen, non-stop, muziek uit de jaren 50 en 60uit. Op zaterdag en zondag wordt muziek uit de jaren 20 en 30 gedraaid. Tevens worden de "Vergeten Artiesten" van Mike Winkelman hier aangeboden. Voor meer infromatie klik hier.
UCSB UCSB Library WWebsite van de UC Santa Barbara bibliotheek, waar meer dan 15000 cylinders vanaf grofweg 1891 zijn terug te vinden. De link brengt u direct naar de muziek, maar blader gerust eens verder want er staat een schat aan informatie.
SEM PRINSEN Semmy Prinsen's Vintage Muziek
Welkom in de muzikale wereld van Sem Prinsen. Op deze website treft u een inkijkje in de activiteiten en interesses van dit veelzijdige Weergver lid. Of het nu gaat om Draaien van muziek of het maken er van, Sem draait zijn hand er niet voor om.
Vergetenartiesten Vergeten Artiesten

Bijzondere Website van Mike Winkelman, met links naar zijn programma's en een archief met, uiteraard, vergeten artiesten.

Heeft u facebook, dan kunt u zich ook abboneren op de uitzendingen. 

Op 

 

 

 

Klik hier om terug te keren naar de index

Verzamelaars

 

verzamelaarsLinks naar verzamelaarswebsites

Klik op de afbeelding of de naam om door te gaan naar de website.

 

bakelite Amsterdam Bakelite Collection Prachtige website van de stichting ABC waar de ontstaansgeschiedenis en toepassingen van Bakeliet en de collectie van de stichting onder de aandacht wordt gebracht.
06. Parlophon 01a 00.02. Automat Junior 1912 uit Talking Machines Science Mus.1981 p. 39 City of London Phonograph & Gamophone Society Website met uitgebreide (Engelstalige) informatie over alles wat ons bezig houdt op het gebied van Gramopone en Phonograph, opnames, boeken etc...
 gerardoortwijn Gerard Oortwijn's Website Op deze website vind je veel informatie over elektrische grammofoons vanaf de begin periode (begin 1900) tot de vijftiger en zestiger jaren.
 Green Vinyl Green Vinyl Records

Het Green Vinyl Records project is een samenwerkingsverband van acht Nederlandse organisaties uit het bedrijfsleven, onderzoeksveld en onderwijs. Het doel: het terugdringen van het energieverbruik tijdens het LP productieproces.

Deze site toont meer over dit initiatief.

PHONOBELG PhonoBelgium Franstalige website met veel informatie over, met name, het merk Chantal en de geschiedenis van de Phonograaf en Schellack in België
 schellacks Schellacks.at Oostenrijkse site voor 78-toeren verzamelaars, met ruilbeurs overzicht. (Website in Duits)
VictorLOGO The Victor - Victrola page Website gewijd aan demachines gemaakt de The Victor Talking machine Company in de Peiode 1901 - 1929
 virawe Vintage radio web

Deze interessante website geeft een overzicht van alle items uit de verzameling van de heer John Koster, met informatie over de makers en de apparaten in de vorm van beschrijvingen, foto's, advertenties, schema's en restauratieverslagen.

 vinyl verzamelen Vinyl verzamelen

Er is niets heerlijker dan platen draaien. Die warme klank van vinyl, die prachtige albumhoezen, het geluid van de naald die zachtjes op de elpee landt en de zoektocht op platenbeurzen naar die ene single die je nog mist in je platencollectie! V

VinylVerzamelen.nl gaat over al deze én andere zaken die met dit zwarte goud te maken hebben.

 wouters antieke radio site Wouter's antieke radio site Hobby pagina van een verwoed verzamelaar van (voornamelijk) buizenradio's uit de periode 1925 - 1965

 

 

 

Klik hier om terug te keren naar de index

Winkels

winkelsLinks naar Winkels & Webshops

Klik op de afbeelding of de naam om door te gaan naar de website.

 beyst Beyst Jukebox co. Engelstalige website van Eddy en Babs Beyst. Specialisten in in- en verkoop , alsmede restauratie van jukeboxen. 
edisonshop Edison Shop Antieke Phonografen en meer. (Zie ook de Handige Weergever gids)
 gramophone shop The Gramophoneshop Winkel en reparatieatelier van Jelle Attema. Alleen op afspraak.
 intertique

Intertique

Amerikaanse website met informatie over en verkoop van afspeelmachines.
 pikupnaaldenshop Pick-up naalden Webwinkel, gespecialiseerd in verkoop van naalden en overige platenspeler toebehoren. Onderdeel van Smallparts Dronten.
 severijns Severijns Website van Guido Severijns met webshop voor diverse afspeelmachines
 zwarte schijf De Zwarte Schijf Verkoop van afspeelmachines, naalden (en doosjes) en onderdelen en platen

 

Klik hier om terug te keren naar de index

 

Back to Top