Onderstaand de tekst van het persbericht zoals dat is uitgestuurd naar diverse dagbladen:

 

PERSBERICHT

Manifestatie 40-jarig bestaan vereniging De Weergever

Evenement: Manifestatie 40-jarig bestaan vereniging De Weergever

Datum en tijd: zaterdag 30 maart 2019 van 10.00 tot 16.00 uur

Plaats: ’t Veerhuis, Nijemonde 4, 3434 AZ Nieuwegein

Toegang: gratis.

Vereniging De Weergever is een club van enthousiaste verzamelaars van historische grammofoonplaten en bijbehorende apparatuur. De vereniging viert op 30 maart 2019 (van 10:00 tot 16:00 uur) haar 40-jarig bestaan in ’t Veerhuis, Nijemonde 4, 3434 AZ Nieuwegein. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

pers1Het wordt een eenmalige manifestatie met als thema: de oude grammofoonplaat.

Topverzamelaars tonen hun pronkstukken: prachtige grammofoons en fonografen met schilderachtige hoorns, schitterende labels, bijzondere naaldendoosjes en – soms lachwekkende – accessoires uit de oude doos. De ontwikkeling van de grammofoonplaat tussen 1900 en 1930 kan worden gevolgd in een interessante expositie en er wordt zelfs ter plekke een grammofoonplaat opgenomen van ‘live’ muziek met Telefunken apparatuur, gebruikt bij de NCRV, uit de jaren dertig. U kunt er genieten van de klank van een echte pianola en de bekende kleinkunstkenner Jacques Klöters houdt een lezing. Verder is er aandacht voor de behandeling van de platen.

Hoe klinken de platen op z’n best en slijten ze het minst? Hoe ver moet je gaan met verwijdering van ruis en tikken?

 

 

 

Pers4

 Roept het zien en horen van al dit moois de kooplust op? Sla dan op deze dag uw slag. Er is een beurs waar grammofoonplaten (hoofdzakelijk 78 toeren) en oude grammofoons te koop zijn. Ook voor onderdelen en reparatie- en restauratieadvies voor uw apparatuur (van fonograaf tot ‘moderne’ pick up) kunt u terecht. U kunt kennis maken met experts en verenigingen op het gebied van oude geluidstechniek.

Breng uw defecte grammofoon, pick up of radio mee! Reparateurs van De Weergever en de Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio wekken ze weer tot leven. Dit wordt voor u gedaan tegen kostprijs van de onderdelen.

Het wordt een heerlijke dag vol muziek en historie waar voor jong en oud, man en vrouw, wat te zien, te beleven en te leren valt.

  

Onder het verzonden artikel stond abusievelijk dat tekst en foto's gedownload zouden kunnen worden van de website.

Dit hebben wij voor al onze artikelen geblokkeerd.Wilt u in bezit komen van de tekst van het Persbericht en / of de foto's dan kunt u contact opnemen met:

Rinus Blijleven (Tel: 06-53732979 / 020-6454781) of met de webredactie. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Pers5Pers6Pers7Pers8

 

 

 

 

 

 

X

Right Click

Helaas mag u niets van onze website downloaden.