Een nieuw uithangbord

Wannes & Rinus:"PHILIPS, TRIOMF DER TECHNIEK"

Door Ben Poelman

Enkele maanden geleden werd door een onoplettende vrachtwagenchauffeur het Philips uithangteken bij de sociëteit behoorlijk beschadigd. Niet alleen werd één plexiglas paneel doorgedrukt, maar ook werd de ophanging behoorlijk vervormd. Gelukkig kon de veroorzaker van de schade worden getraceerd en zegde zijn opdrachtgever toe de schade te zullen vergoeden.

Ruud Broerse speurde op Marktplaats en vond in Eindhoven een vervangend exemplaar. Gewapend met die informatie toog Rinus Blijleven naar de lichtstad om daar het uithangteken op te halen.

2019112901Op 27 november – het was druilerig weer – plaatste terreineigenaar Jan van Hoof een hoogwerker bij ons pand, zodat Rinus en bestuurslid Wannes Dirven aan de slag konden om het oude exemplaar te vervangen door de nieuwe lichtbak.

Jan stelde voor om deze aanzielijk hoger te bevestigen dan het vorige uithangteken, zodat deze niet meer door passerende voertuigen vernield kon worden. Dit had nogal wat voeten in aarde, want de ophanging moest bevestigd worden in de ruimte achter de bar. 2019112902

Er stond een voorraadkast in de weg, die geleegd moest worden.

Vastzittende bouten werden door Wannes en Rinus met veel moeite losgemaakt, een elektraleiding moest aangepast worden en er werd gepast, gemeten en afgetekend op de plek waar het nieuwe uithangbord moest komen.

Marion had van de nood een deugd gemaakt en intussen de voorraadkast gesopt en spullen die niet meer gebruikt werden in vuilniszakken weggewerkt.

Intussen werd binnen het nieuwe boekje verzendklaar gemaakt door Ans, Maarten, Marion, Dirk en uw verslaggever.

Uw verslaggever maakte van alle werkzaamheden een aantal foto’s, waarop u kunt zien dat het aardig wat moeite kostte om – terwijl het ‘lekker’ begon te regenen het Philipsbord op de nieuwe plaats op te hangen.

2019112903

Na 2½ uur was de klus geklaard. Marion had intussen voor koffie, een lekkere soep en broodjes met warme worst en kaas gezorgd. De tromferende monteurs en de verzendploeg lieten het zich goed smaken.

Rinus en Wannes, namens de leden bedankt voor jullie inzet: de techniek heeft getriomfeerd

 

2019112904

 

Back to Top
X

Right Click

Helaas mag u niets van onze website downloaden.