logotype

Gebruikersmenu

NGG Grammofoondag 11e editie 2016

Wanneer:       Zaterdag 25 juni van 10.00-16.00 uur.

Locatie:           Jukebox Gallery; LeerdamHet Nederlands Grammofoon Genootschap organiseert weer i.s.m. de Jukebox Gallery de 7e editie op deze prachtige locatie (voorheen in Vianen) in jaren ‘40-‘50 stijl met fraaie jukeboxen, flipperkasten, neons etc.                                                                                                                  

Net als voorgaande jaren zijn er wederom ruim 15 stands met  grammofoons, radio’ s, platen, onderdelen, boeken etc.                                                                                                                      

John Hupse geeft een lezing genaamd; ‘Geluid uit buizen’. Na een eenvoudige uitleg over buizen in het algemeen laat hij o.a. horen hoe bijv. een triodebuis klinkt. Gezien John zijn enorme kennis op buizengebied belooft dit een interessante lezing en demo te worden.

Net als voorgaande jaren is het weer mogelijk grammofoons met een klein defect aan te bieden voor een diagnose. Peter Boin zal met ondersteuning van Dick Zijlmans proberen, indien mogelijk, deze ter plekke te verhelpen.                                                             
Naalden, elementen, wielen, snaren en accessoires zijn verkrijgbaar bij de stand van Jan van de Klundert van www.pickupnaalden-shop.nl.

NB: Enkele voorwaarden zijn  aan de reparaties verbonden. Er is uiteraard geen tijd voor een uitgebreide revisie/reparatie.  Ook vragen wij voor de uitgevoerde werkzaamheden een adequate vergoeding welke ten goede komt aan de NGG activiteiten. Garantie op de reparaties kan niet worden gegeven.


Bij Jan Derogée van vereniging De Weergever  kan men terecht voor kleine reparaties aan 78-t grammofoons. Te denken valt o.a. aan werkzaamheden aan de verentrommel, weergever, etc.


Passende jaren ‘50 muziek op originele koffergrammofoons wordt zoals altijd verzorgd door Hennie Overdijk. Uiteraard mag en kan er gedanst worden. So, put your catclothes on.


Drankjes en snacks zijn verkrijgbaar aan de gezellige bar.

Toegang, parkeren en (voortreffelijke!) koffie zijn gratis!Prijs voor een 4 meter stand + luifel + elektra bedraagt €45,-.
De medewerkers van de Jukebox Gallery, standhouders en het NGG doen er alles aan er een gezellige en sfeervolle dag van te maken.

Adres:

Gildenstraat 32

4143 HS Leerdam

(industriegebied: Nieuw Schaik)

Elke werkdag en zaterdag open van 10.00-17.00 uur.

             Voor info:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (algemeen)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (standverhuur)

Uitgebreid fotoverslag van de vorige edities zijn te zien in het Fotoalbum:

www.grammofoon.com